Szántó József

Szántó József, presbiter

Születési helye, ideje: Gernyeszeg, 1949. november 17.

Család: Szántó Anastasia és Szántó Andrea (kislány)

Hivatás: Asszisztens 46 éven keresztül (jelenleg nyugdíjas

Egyházi tevékenység: presbiter, diakóniai szolgálat, önkéntes

A Bolyai líceumban érettségiztem és utána 2 évig az Egészségügyi Technikumban elvégeztem az általános asszisztens szakot. Két évig katonaság után dolgoztam Hargita megyében egy öregotthonban és a Szentimrei fürdőn, mint egészségügyi asszisztens. 43 évet dolgoztam a marosvásárhelyi mentőállomáson, mint sürgősségi egészségügyi asszisztens.

45 éves koromig csak a testemnek éltem: ettem-ittam, züllöttem, paráználkodtam, káromkodtam és sikerült teljesen tönkre tennem a saját meg a körülöttem lévők életét is.

1995 októberében szólított meg Isten egy evangélizációs igehirdetésen, itt a Kistemplomban. Soha nem fogom elfelejteni. Sipos Ete Álmos Magyarországi, Nagyvárad Téri Ref. lelkipásztor szolgált akkor a Kistemplomban. A keskeny útról és a széles útról volt szó. Miután vagy 2-3 órát beszélgettem Sipos lelkésszel komolyan vettem amit Ő mondott és behívtam-befogadtam az Úr Jézust a szívemben. Igy kezdődött el az én “Új Életem”.

“Mert újonnan kell néktek születnetek” – mondja az Úr Jézus Krisztus.

Szőke László református lelkipásztor testvérem segítségével az Úr Jézus Keresztje alá tettem le minden bűnömet amelyeket az Úr Jézus révén eltörölt és megkaptam a bűneim bocsánatát.

Laci bácsinak köszönhetem, hogy eljuthattam a Pécski – Bibliaiskolába ahol 4 éven keresztül minden évben 1-2 hétig tanulhattam a legjobb magyarországi lelkipásztoroktól: Varga Róberttől, Pásztor Gyulától, Földvári Tibortól, Pálhegyi Ferenctől.

Az Úr Jézus Krisztusnak köszönhetem, hogy megszabadított a Sátán, a démoni világ fogságából, felkészített, meggyógyított lelkileg és testileg is és kihozott a sötétségből a világosságra. A feleségemet is Ő hozta vissza a halálból és a kislányunkat is Isten adta, Andreát – akit az árvaházból vettünk ki 13 évvel ezelőtt. Sajnos Andrea elhagyta az Úr Jézust és a világot választotta, de hiszem, hogy ő is az Úr gyereke fog lenni, mert az Úr megígérte !

“Bizonyosan megszabadítja őt az Úr , azon a napon!” (Legyen áldott az Úr neve)

Isten minden szavában és ígéretében bízok és hiszek, az Úr Jézus Krisztusban és a feltámadásban.