Kórushangverseny Csíki Ágnes emlékére 2017. március 11.

Az ének, a zene Isten nagy áldása, adománya az ember számára. Sokkal gazdagabb az a közösség, ahol van gyülekezeti kórus. A tagok megtanulnak egymásra figyelni, hisz mindenki hangja, adottsága hozzáadódik a harmóniához. Az együtténeklés belső igényességre, tapintatra, alázatra, és fegyelemre is nevel.

Minderre ráérzett hajdanán Csíki Ágnes karnagy is. Talán ettől az indíttatástól vezérelve foglalkozott igen mély lelkiismerettel, hozzáértéssel a Gecse utcai Református Kistemplom gyülekezeti kórusával. Emellett más kórusok létesítése, vezetése is az ő nevéhez fűződik. Tudta jól, hogy a nemes cél Isten dicsőítése, valamint a gyülekezet lelki építésének szolgálata. Életét áldozta az éneklés és a zene szeretetének. Tisztelettel adózunk emlékének az újabb Csíki Ágnes Emlékkoncerttel, melyen több kórus is vendégszerepel.

„A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható. Aki nem él vele: lelki vérszegénységben él és hal. Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be.” (Kodály Zoltán)

Szeretettel várunk szombaton 15,00 órától a Kistemplomban!

A 2016-os “Kórushangverseny Csíki Ágnes emlékére”