Karácsonyi pásztorlevél 2016

„…megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek… Jézus Krisztus önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden gonoszságtól, és megtisztítson minket a maga népévé, amely jó cselekedetre törekszik.” (Titusz 2,11.14)

Kedves Testvéreink!
A karácsonyhoz közeledve, az idén is levélben keressük meg gyülekezetünk tagjait, hogy áldott ünnepet kívánjunk és ismertessük gyülekezetünk év végi szolgálatait.
Megjelent az Isten üdvözítő kegyelme – minden karácsony erre emlékeztet bennünket és minden karácsonykor ezt élhetjük át, talán sokkal mélyebben, mint az év más napjain: Jézus Krisztus önmagát adta értünk. Pál apostol azt írja, hogy mindezzel célja volt: hogy megváltson és a maga népévé tegyen minket. Jézus Krisztus népe vagyunk és ezt bizonyítanunk is kell azzal, hogy jó cselekedetre törekszünk. Az advent és a karácsony időszaka különösen is alkalmas arra, hogy bizonyságot tegyünk a jóságba vetett hitünkről a sokasodó gonoszsággal szemben.
Ebben az esztendőben is szeretettel várunk benneteket adventi és karácsonyi alkalmainkra, amelyeken átérezhetjük Isten kegyelmét és jóságát, ennek a gyümölcseit életünkben és a közösség melegét.
Kívánjuk, hogy ezt a karácsonyt szeretetben és békességben tölthessétek, megtapasztalva Isten kegyelmét és kifogyhatatlan szeretetét.
Ezekkel a gondolatokkal kívánunk áldott, békés karácsonyt és boldog újesztendőt gyülekezetünk minden tagjának!

Lakatos Péter
parókus lelkész
László Sándor
főgondnok

Marosvásárhely, 2016. december 7.