Karácsonyi pásztorlevél 2013

Íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. Amikor meglátták a csillagot, igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. (Máté 2,9-11)

Kedves Testvéreink!

A karácsony közeledtével ismét levélben keressük meg gyülekezetünk tagjait, hogy áldott ünnepet kívánjunk és ismertessük gyülekezetünk szolgálatát.

A fenti igében Máté evangélista elmondja azt, hogy a keletről érkezett bölcseket a csillag vezette el az újszülött Jézushoz. Bennünket is, minden karácsony alkalmával, Isten ugyanennek az útnak a megtételére hív. Csakhogy minket nem a csillag vezet, hanem azok az eszközök, amelyek a hit útjára igazgatják lelkünket. Ezek: a Biblia, az istentisztelet, a gyülekezet közössége, az imádság és más hasonlók. Ezekre szeretnénk felhívni a figyelmeteket és ezekre szeretnénk elhívni ebben az esztendőben is. Ez alkalommal is erre hívunk benneteket: gyertek el a karácsonyi istentiszteletekre, hogy megérezzétek Isten szeretetét és a gyülekezeti közösség melegét. Gyertek, ünnepeljünk együtt! Gyertek el szeretteitekkel, hogy a családi otthon mellett a templomban is együtt ünnepeljetek! Ha pedig egyedül vagytok, gyertek el, hogy a gyülekezet nagy családjában ünnepeljetek, és ne kelljen egyedül éreznetek magatokat ezen a szép ünnepen.

Kívánjuk, hogy a karácsony alkalmával érezzétek meg azt az örömöt és békességet, amelyet egyedül Isten közelében és a megélt szeretetben lehet megtapasztalni.

Ezekkel a gondolatokkal kívánunk áldott, békés karácsonyt és boldog újesztendőt gyülekezetünk minden tagjának!

Lakatos Péter
parókus lelkész
László Sándor
főgondnok

Marosvásárhely, 2013. december 8.